Loading the content... Loading depends on your connection speed!

ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ-ΕΓΓΥΗΣΗ - ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τι είναι ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων;

Ο Κανονισμός 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρύτερα γνωστός ως Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – ΓΚΠΔ (και στα αγγλικά General Data Protection Regulation – GDPR), ψηφίστηκε στις 27 Απριλίου 2016 και τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για ένα νέο, ενιαίο και άμεσα εφαρμόσιμο νομικό πλαίσιο, το οποίο ρυθμίζει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ατόμων που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από άλλα άτομα, εταιρείες ή οργανισμούς.

Ο Κανονισμός δεν αφορά στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προσώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή ή νομικών προσώπων, όπως, για παράδειγμα, εταιρειών.

Επίσης, ο GDPR δεν εφαρμόζεται στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από φυσικό πρόσωπο στο πλαίσιο αποκλειστικά προσωπικής ή οικιακής δραστηριότητας και, ως εκ τούτου, χωρίς σύνδεση με κάποια επαγγελματική ή εμπορική δραστηριότητα.

Μόλις τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο του 2018, ο GDPR καταργεί την Οδηγία 95/46/ΕΚ, η οποία είχε ενσωματωθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τον Νόμο 2472/1997.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τον ελληνικό Νόμο για την Προστασία Δεδομένων, ο Νόμος 2472/1997 επίσης θα καταργηθεί στο σύνολό του.

Με τον νέο Κανονισμό ενισχύονται τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, αυξάνονται, ποσοτικά και ποιοτικά, οι υποχρεώσεις των υπεύθυνων και εκτελούντων την επεξεργασία και γενικώς ενισχύεται σημαντικά η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ΕΕ.

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα (μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του παγκόσμιου τζίρου) σε συνδυασμό με τις αυξημένες υποχρεώσεις συμμόρφωσης που οφείλουν να επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις, αποτελούν τεράστια πρόκληση για την αγορά και τη Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία από τις προκλήσεις που θέτει ο Κανονισμός είναι η κατανόηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των δεδομένων από τους πολίτες, χωρίς δυσνόητους και σύνθετους ορισμούς. Αυτόν ακριβώς το στόχο θα επιχειρήσουμε να υποστηρίξουμε στο Lawspot.gr/GDPR, μέσα από μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων.

Για την πληρέστερη κατανόηση όσων γράφονται εντός της ιστοσελίδας, έχει δημιουργηθεί ένα γλωσσάρι, στο οποίο μπορείτε να αναζητάτε την ερμηνεία των όρων που σχετίζονται με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

ΠΟΡΣΕΛΑΝΕΣ

Τα αντικείμενα πορσελάνης, λόγω της ιδιομορφίας των πρώτων υλών δεν είναι ποτέ επίπεδα 100%.

Η παραγωγή πορσελάνης συντελείται σε πολλά στάδια, μερικά εκ των οποίων πραγματοποιούνται στο «χέρι».

Κάθε αντικείμενο επηρεάζεται από τις ιδιομορφίες των πρώτων υλών, του ψησίματος κ.λ.π.

Παρά τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο του εργοστασίου, μικρές αποκλίσεις στο χρώμα, στο σχήμα και την λεπτότητα αποτελούν μέρος της παραγωγής και δεν μπορούν να εξαιρεθούν.

Φυλάσσετε το σερβίτσιο σας με φροντίδα. Είναι πιθανό το ένα κομμάτι να χαράξει το άλλο. Εάν στοιβάζετε τα πιάτα σας, μία χαρτοπετσέτα ή μία πετσέτα τοποθετημένη ανάμεσα σε κάθε κομμάτι θα προσφέρει επιπρόσθετη προστασία.
– Πλένετε το σερβίτσιό σας το συντομότερο μετά τη χρήση, όταν ακόμα οι τροφές απομακρύνονται ευκολότερα.

Πλυντήριο πιάτων

Είναι σημαντικό τα σερβίτσια να τοποθετούνται σωστά στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να μην χτυπιούνται μεταξύ τους κατά την διάρκεια του πλυσίματος. Επιλέξτε ένα ελαφρύ πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας και βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει την σωστή ποσότητα αποσκληρυντικού στο πλυντήριο πιάτων.
Συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου σας  για την σωστή θερμοκρασία πλυσίματος και την απαραίτητη ποσότητα απορρυπαντικού. Η πολύχρονη εμπειρία μας έχει δείξει ότι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε επώνυμα προϊόντα τόσο για το απορρυπαντικό σας όσο και για το αποσκληρυντικό.
Τα μεγάλα αντικείμενα όπως σουπιέρες και βάζα καλό θα ήταν να πλένονται με το χέρι.
Ανοίξτε το πλυντήριο αμέσως μόλις η πλύση τελειώσει ώστε ο ατμός να διαφύγει και να αποφύγετε την δημιουργία κηλίδων.
Πιθανόν κάποιες φορές να δείτε την επιφάνεια των σκευών καλυμμένη από ένα λεπτό, ρευστό επίστρωμα. Αυτό προκαλείτε από υπολείμματα απορρυπαντικού. Απλά ξεβγάλετε εκ νέου. Τα μεταλλικά αντικείμενα (μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια, πιατέλες κ.λ.π.) και η πορσελάνη έχουν διαφορετική σκληρότητα. Οι μεταλλικές επιφάνειες είναι συνήθως μαλακότερες από την επιφάνεια της πορσελάνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεταλλικά κομμάτια κυρίως από νικέλιο να “γράφουν” πάνω στην πορσελάνη δημιουργώντας αυτές τις γκρίζες γραμμές.

Τι πρέπει να κάνετε; Καθαρίστε το πιάτο με το ειδικό προϊόν που καθαρίζει αυτές τις κηλίδες.
Εάν μεταλλικά σημάδια από μαχαιροπήρουνα εμφανιστούν σε σημεία που δεν είναι διακοσμημένα στο σερβίτσιό σας, χρησιμοποιήστε βερνίκι για ανοξείδωτα, κρέμα ή άλλη καθαριστική σκόνη. Η υάλωση China είναι ανθεκτικότερη από το ατσάλι και με τρίψιμο μπορεί να αφαιρεθεί το μέταλλο από το σερβίτσιο σας.

Δείξτε ιδιαίτερη φροντίδα στα σχέδια, και στα ανεξίτηλα χρωματιστά περιγράμματα.

Εναλλάσσετε το σερβίτσιό σας ώστε κάθε κομμάτι να χρησιμοποιείται με την ίδια συχνότητα. Αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι τα διάφορα κομμάτια του σετ σας θα διατηρήσουν την ίδια εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου.

Τα σερβίτσια που είναι διακοσμημένα με χρυσό, ασήμι ή πλατίνα δεν πλένονται ποτέ στο πλυντήριο.

Δεν πρέπει να:
Αφήνετε να γλιστρήσουν κομμάτια του σερβίτσιου σας το ένα πάνω στο άλλο, είτε στεγνά είτε βρεγμένα. Όταν πλένετε στο χέρι, ποτέ μην αφήνετε το σερβίτσιο να μουλιάσει στο νεροχύτη για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.
Χρησιμοποιείτε μαχαίρια με οδοντωτές άκρες στα σερβίτσια bone china. Μία οδοντωτή άκρη είναι πιο πιθανό να κόψει την υάλωση του πιάτου σας.

Στοιβάζετε τα φλιτζάνια. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πίεση στο τελευταίο κάτω φλιτζάνι που μπορεί να το κάνει ευάλωτο σε σπάσιμο.

Βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων σερβίτσια διακοσμημένα με χρυσό ή πλατίνα.

Εκθέτετε το σερβίτσιο σας σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Εάν επιθυμείτε να ζεστάνετε φαγητό μέσα σε πιάτο, κάντε το βαθμιαία τοποθετώντας το σε κρύο φούρνο και σιγά-σιγά αυξάνοντας τη θερμοκρασία (όχι περισσότερο από 50°C). Όταν χρησιμοποιείτε stoneware ή άλλα προϊόντα για φούρνο, μην τα ζεσταίνετε ή τα ψύχετε απότομα (π.χ. τοποθετώντας κρύα κομμάτια σε καυτό φούρνο ή ζεστά κομμάτια σε κρύες ή υγρές επιφάνειες).

Παραγεμίζετε τη θήκη του απορρυπαντικού όταν πλένετε το σερβίτσιο σας στο πλυντήριο πιάτων. Ποτέ μην προσθέτετε απορρυπαντικό μέχρι να είστε έτοιμοι να θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο.

Χρησιμοποιείτε ένα λειαντικό καθαριστικό σε σερβίτσια με περιγράμματα από πολύτιμα μέταλλα, ή με ανεξίτηλα χρώματα. Οι περιοχές αυτές μπορεί με αυτό τον τρόπο να χαραχθούν. 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ 

Εκτιμήστε και αξιολογήστε τις παραλλαγές σε κάθε κομμάτι του κρυστάλλινου σερβίτσιου σας. Είναι το σήμα κατατεθέν μίας φίνας χειροποίητης μαστοριάς. Φυσημένο με το στόμα, κομμένο με το χέρι, το κρύσταλλο είναι ένα προϊόν ειδικευμένου χειροτέχνη και κάθε ολοκληρωμένο αντικείμενο είναι μία ξεχωριστή δημιουργία. Ένα σετ από ποτήρια με πόδι, ποτήρια ή πιάτα παρουσιάζει σχεδόν πάντα μικρές αλλά ορατές διαφορές σε ύψος, διάμετρο, πυκνότητα και κόψιμο.

– Πάρτε προφυλάξεις όταν τοποθετείτε κρυστάλλινα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων. Τοποθετείτε τα κρύσταλλα σας ασφαλώς μέσα στις θήκες του πλυντηρίου πιάτων, αφήνοντας αρκετό χώρο επάνω και μεταξύ κάθε αντικειμένου. Χρησιμοποιείτε ένα επώνυμο απορρυπαντικό, με κατά λίγο λιγότερη ποσότητα από αυτή που προτείνουν οι κατασκευαστές. Πλένετε στο χέρι τα πολύ ψηλά με πόδι ποτήρια (πάνω από 10 cm), ή αυτά με εύθραυστο σχήμα.
– Τοποθετείτε στο νεροχύτη σας λαστιχένιο προστατευτικό όταν πλένετε κρύσταλλα στο χέρι. Να είστε πολύ προσεκτικοί γύρω από το χείλος και ποτέ μην αφήνετε παραπάνω από ένα ποτήρι τη φορά στο νεροχύτη.
– Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα κρυστάλλινα ποτήρια με ιδιαιτερότητα στο χείλος. Ένα χείλος με ιδιαίτερο σχέδιο είναι πολύ περισσότερο ευάλωτο σε χτυπήματα ή πεσίματα.
– Δράστε άμεσα όταν παρατηρήσετε ότι το κόκκινο κρασί έχει αφήσει κηλίδες στην καράφα σας. Κατά το καθάρισμα, προσθέστε μία κουταλιά ξύδι, μαζί με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ανακινείστε καλά.
– Εάν διαπιστώσετε ότι η τάπα έχει κολλήσει, ζεστάνετε το λαιμό της καράφας με ένα ζεστό πανί. Η θερμότητα δημιουργεί διαστολή, η οποία σταδιακά θα απελευθερώσει την τάπα.
– Πλένετε τα βάζα λουλουδιών καλά και συχνά. Αλλάζετε το νερό συχνά όταν τα βάζα χρησιμοποιούνται. Μπορεί να λεκιάσουν εάν μείνει μέσα σε αυτά νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί καθαρίστε τα με ξύδι και νερό. 

Δεν πρέπει να:
– Τρομοκρατείστε με ένα μικρό «σπόρο» ή φυσαλίδα στα κρυστάλλινα αντικείμενά σας. Δεν είναι ελάττωμα. Ένας «σπόρος» είναι μία φυσαλίδα δημιουργημένη από αέριο κατά την ένωση των χημικών στην τήξη των πρώτων υλών του κρυστάλλου. Είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό του χειροποίητου κρυστάλλου το οποίο φυσιέται και μορφοποιείται ξεχωριστά.
– Αποθηκεύετε τα κρυστάλλινα ποτήρια ανάποδα.
– Κρατάτε ένα ποτήρι από το πόδι με το ένα χέρι ενώ θα πλένετε ή θα στεγνώνετε το υπόλοιπο μέρος με το άλλο χέρι, γιατί μπορεί να ραγίσετε το κρύσταλλο. Ποτέ μην αφήσετε ένα ποτήρι από τα χέρια σας ενώ πλένετε.
– Αφήνετε τα κρύσταλλά σας μουσκεμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
– Αφήνετε την πετσέτα στεγνώματος να γίνει πολύ υγρή. Μία βρεγμένη λινή πετσέτα θα κολλήσει πάνω στο κρύσταλλο και θα αυξήσει την πιθανότητα σπασίματος κατά το σκούπισμα.

– Πλένετε κρύσταλλα με χρυσό ή πλατίνα στο περίγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ή μην τα αφήνετε μουσκεμένα όταν τα πλένετε με το χέρι. Αποφύγετε να σκουπίζετε τα ποτήρια όταν είναι πολύ ζεστά γιατί μπορεί να αφαιρέσετε μέρος της μεταλλικής διακόσμησης. Αφήστε τα να επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πως πρέπει να καθαρίζω τα κρύσταλλα
– Το πλύσιμο των κρυστάλλινων προϊόντων στο πλυντήριο θα πρέπει να αποφεύγεται μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να «θολώσουν». Τα κρυστάλλινα είδη θα πρέπει να πλένονται στο χέρι με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πιάτων.
Κάποια από τα κρύσταλλα μου έχουν «θολώσει». Τι μπορώ να κάνω γι αυτό;
– Το ότι το κρύσταλλο σας έχει θολώσει πιθανόν οφείλεται στο ότι το πλύνατε σε πλυντήριο πιάτων. Τα κρυστάλλινα προϊόντα είναι πολύ ευαίσθητα στα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων. Δυστυχώς, η επαναφορά των κρυστάλλων στην αρχική τους λάμψη και καθαρότητα είναι πολύ δύσκολη 

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΣΚΕΥΗ

Ολόκληρο το σύνολο έχει κατασκευαστεί από υγιεινό, ασφαλές, ανθεκτικό ανοξείδωτο χάλυβα Cr/Ni 18/10, με φινίρισμα καθρέπτη απ’ έξω και απαλό φινίρισμα από μέσα ώστε να είναι πάντα καλαίσθητο και πρακτικό στη χρήση και στο πλύσιμο

Η παχιά βάση έχει κατασκευαστεί από ειδικό κράμα μετάλλων που εγγυάται εξαιρετική συσσώρευση και διάχυση της θερμότητας. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, γιατί κατά το μαγείρεμα εξασφαλίζεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα καπάκια έχουν διαμορφωμένες άκρες που περιορίζουν τον ατμό μέσα στο σκεύος έτσι ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία και η υγρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. 

Το πρώτο πλύσιμο 

Πριν τη χρήση, συνιστάται να πλένετε όλα τα σκεύη με σαπούνι και ζεστό νερό, να τα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και να τα σκουπίζετε. Μετά από αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο, είναι έτοιμα προς χρήση. Τα σκεύη μπορούν να πλυθούν στο κανονικό πρόγραμμα πλυντηρίου πιάτων.

Συντήρηση 

Τα σκεύη της κατασκευάζονται από σκληρό, στιλπνό Cr/Ni 18/10 ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα καθαρισμού ή υγιεινής. Για να διατηρούνται στιλπνά, να τα πλένετε κανονικά σε χλιαρό νερό με υγρό καθαρισμού, να τα ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό ύφασμα. Τα άσπρα στίγματα που δημιουργούνται από σκληρό νερό, αφαιρούνται εύκολα με λίγες σταγόνες ξύδι ή λεμόνι. 

ΕΓΓΥΗΣΗ

Η ειδική βάση για τη σωστή μεταφορά και κατανομή της θερμότητας, τα καθιστά κατάλληλα για χρήση με κάθε μορφής πηγή θερμότητας. Προσεκτική κατασκευή, αρκετό πάχος και υψηλή ποιότητα υλικών εγγυώνται ότι το σετ των σκευών θα σας εξυπηρετεί για απεριόριστο χρόνο. Για να παραμένει σε ισχύ η εγγύηση, θα πρέπει τα αντικείμενα να χρησιμοποιούνται και να καθορίζονται με το σωστό τρόπο (χωρίς τραχιά ή διαβρωτικά υλικά). Προσεκτικοί έλεγχοι γίνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Κάθε κομμάτι που παρουσιάζει ολοφάνερο, εκ κατασκευής, ελάττωμα, θα αντικαθίσταται από την εταιρεία μας.

Απολαύστε τα ανοξείδωτα σκεύη σας. Μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά, και ουσιαστικά δεν χρειάζονται συντήρηση.

Τα καλής ποιότητας ανοξείδωτα είναι από ατσάλι με περιεκτικότητα 18% σε χρώμιο και σε 8% ή 10% νίκελ. Έτσι προκύπτει ένα ανθεκτικό προϊόν που δεν σκουριάζει και μένει ακηλίδωτο.

– Ξεβγάλετε τα ανοξείδωτα αμέσως μετά την έκθεσή τους σε τρόφιμα που περιέχουν οξύ ή χλώριο (π.χ. αλάτι, ξύδι, λάδι, μουστάρδα, λεμόνι, μερικά διαιτητικά προϊόντα).
– Αισθανθείτε άνετα πλένοντας τα ανοξείδωτα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείτε ένα επώνυμο απορρυπαντικό, με κατά λίγο λιγότερη ποσότητα από αυτή που προτείνουν οι κατασκευαστές. Βεβαιωθείτε ότι ο κύκλος στεγνώματος ακολουθεί αμέσως μετά τον κύκλο πλυσίματος, και αμέσως μετά αφαιρέστε τα σκεύη από το υγρό πλυντήριο.
– Σκουπίστε τα ανοξείδωτα σκεύη αμέσως μετά το πλύσιμο είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων για να αποφύγετε κηλίδες, όπως και συγκέντρωση αλάτων που μπορεί να αποθηκευτούν με το σκληρό νερό της πόλης. Για να διατηρήσουν τα σκεύη σας τη λάμψη τους, προτείνουν οι κατασκευαστές να τα γυαλίζετε μία ή δύο φορές το χρόνο με καθαριστικό για ανοξείδωτα σκεύη (όχι για ασημικά).
– Λαμβάνετε πρόσθετα μέτρα προστασίας για τα ανοξείδωτα μαχαίρια, ειδικά όταν η λαβή και η λεπίδα είναι ενιαία κατασκευασμένες. Τα μαχαίρια είναι πιο ευαίσθητα στη σκουριά από τα υπόλοιπα σκεύη, γιατί οι ανοξείδωτες λεπίδες τους περιέχουν μικρή ποσότητα άνθρακα που διατηρεί για μεγάλη χρονική διάρκεια κοφτερές τις λεπίδες τους. Τοποθετείτε όλα τα μαχαίρια μαζί, με τη λαβή προς τα κάτω, στο πλυντήριο πιάτο ώστε να αποφύγετε τα μεταξύ τους χτυπήματα κατά τη διάρκεια του κύκλου. Σκουπίστε τα μαχαίρια σας αμέσως μετά το πλύσιμο. Πλένετε στο χέρι τα μεμονωμένα τεμάχια για καλύτερα αποτελέσματα.
– Μεταχειριστείτε τα επιχρυσωμένα ανοξείδωτα σκεύη με πρόσθετη φροντίδα, πλένοντάς τα στο χέρι (όχι στο πλυντήριο πιάτων), με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι.
– Εναλλάσσετε τα αντικείμενα ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα διάφορα κομμάτια του σετ σας θα διατηρήσουν την ίδια εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν φανελένιες θήκες για την αποθήκευση των σκευών. 

Δεν πρέπει να:
– Βυθίζετε τα αντικείμενά σας σε νερό που περιέχει χλώριο ή αλάτι. Αποφεύγετε να ρίχνετε απορρυπαντικό απευθείας στα σκεύη σας και ποτέ μην τα αφήνετε βυθισμένα ή υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. § Φέρνετε σε άμεση επαφή τα σκεύη σας με ανοξείδωτο νεροχύτη. Τοποθετείστε στον πάτο και στις πλευρές του νεροχύτη προστατευτικό λάστιχο.
– Παραγεμίζετε τη θήκη του απορρυπαντικού όταν πλένετε τα είδη στο πλυντήριο πιάτων. Ποτέ μην προσθέτετε απορρυπαντικό μέχρι να είστε έτοιμοι να θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο.
– Τοποθετείτε άλλα μεταλλικά αντικείμενα – όπως δοχεία, λαμαρίνες μπισκότων, καθαριστή καρότων – στο πλυντήριο μαζί με τα ανοξείδωτα. Η συνδυασμένη θερμότητα, η υγρασία, και η πίεση του κύκλου πλυσίματος μπορεί να συντελέσουν στη μεταφορά της σκουριάς από τέτοια αντικείμενα στα σκεύη σας.
– Ανακατεύετε ασημικά ή επάργυρα με ανοξείδωτα στο πλυντήριο πιάτων, μιας και μπορεί να γίνει μία ηλεκτροχημική αντίδραση μεταξύ των δύο μετάλλων που μπορεί να τα σημαδέψει.
– Ακονίζετε τις λεπίδες των μαχαιριών. Θα ανοίξουν τις άκρες των λεπίδων σε διαβρωτικές ουσίες.
– Χρησιμοποιείτε καθαριστικό για ανοξείδωτα σκεύη, τρίβετε ή καθαρίζετε με βούρτσα επιχρυσωμένα σκεύη. Οι λεπτές επιχρυσωμένες φλοίδες είναι από μαλακότερο μέταλλο από ότι τα ανοξείδωτα σκεύη και θα τραυματιστεί με τα λειαντικά υλικά που περιέχονται στα καθαριστικά ασημικών.